Kabak ve Havuçlu Çin Eriştesi


Kardeşime yan yana gelmişsek, ona Çin Eriştesi yapmama gibi bir ihtimalim yoktur. O İstanbul'a gelecekse ben önceden Çin Eriştesi alırım, evde hazır bulunsun diye... Ben İzmir'e gidersem o alır ve mutlaka bana yaptırır :) Genelde etli veya tavuklu yaptığımız Erişteyi bu sefer sadece sebze ile yapalım dedik. Belki Kaan da yer diye soya sosu koymadım. Soya sosunun bebek ve çocuklar için zararı var mı tam emin değilim, ama riske girmeye gerek yok :) Soya sosu yerine, tatlandırmak için kekik ve pul biber koydum. Artık tuz neredeyse hiç kullanmadığımı biliyorsunuz :) Özellikle yazın ödem oluşmaması için dikkat etmekte fayda var ;) ve soya sosu kullanırsanız tuzu daha dikkatli kullanın; çünkü soya sosu zaten tuz oranı yüksek! 

Malzemeler
Çin Eriştesi
Kabak
Havuç
Zeytinyağ
Tereyağ
Kekik
Pul biber
Su

Havuç ve kabaklarınızı soyun, ince ince jülyen şeklinde doğrayın. Çin Eriştesini haşlamak için su kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine biraz zeytinyağ döküp Çin eriştelerini 10 dakika haşlayın. Çin erişteleri haşlanırken, kabak ve havuçları çok az zeytinyağda kavurun. Haşlanan Çin eriştelerini süzün. Geniş bir tavada, tercihen wok tavada, bir yemek kaşığı tereyağ bir yemek kaşığı da zeytinyağ ilave edin. Daha sonra Çin eriştelerini ekleyip karıştırın, üzerine kabak ve havuçları ekleyin. Üzerine pul biber ve kekik ilave edin. (Soya sosu kullanmak isterseniz kekik ve pul biber yerine malzemelerin üzerine soya sosu döküp karıştırın, soya sosunun tuz oranının yüksek olduğunu unutmayın ;) ) Tüm malzemeyi karıştırın. Kabak ve Havuçlu Çin erişteniz hazır, afiyet olsun :) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi