Portakal Reçeli

orange
Portakal, şeker ve bir adet limon reçel için gerekli malzemelerimiz. Bir kilo portakala bir kilo şeker de kullanmak istediğimiz malzemenin oranı... Yapılışına gelince, ilk önce güzelce yıkayın. Portakalları kesmeden kabuklarını hafifçe rendeleyin, çok fazla rendelemeyin çünkü daha sonraki işlemlerde dış yüzeyi çatlar. Kabuğunu rendelediğiniz portakalları bir tencere koyup sıcak suda kabuğunun acısını atması için haşlayın. 10-15 dakika sonra suyu döküp yeni su koyarak aynı şekilde haşlamaya devam edin. Bu işlemi bir daha yaptıktan sonra, portakalları doğrayıp tencereye atın ve tencereye ocağa koduktan sonra şekerin bir kısmı, koyduğunuz şeker eridikten sonra kalan kısmını da dökün. Şeker iyice eridikten sonra biraz karıştırın ve reçeldeki sıvıyı suya damlatığınız zaman yavaş yavaş dağılıncaya kadar pişirin ve tencereyi ocaktan indirmeye yakın bir limonun suyunu da ekleyip biraz daha pişirin. Biraz teferruatlı gibi gözüküyor ama çok kolay... Bence mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi