Sebzeli Çin Eriştesi


Malzemeler
Yarım paket çin eriştesi
1 adet küçük boy salatalık
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı mısır
Soya sosu

Bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. İçine çok az zeytinyağ dökün ve erişteleri ekleyerek 10-15 dakika haşlayın. Erişteler haşlanırken kabak ve havuçları jülyen, biberleri ve salatalığı küp küp doğrayın. Tüm sabzeleri bir tavada soteleyin, sebzeler hafif piştikten sonra soya sosu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Erişteler haşlandıktan sonra süzün ve tavada sotelediğiniz sebzelerin içine aktarın. Tüm malzemeyi biraz daha pişirdikten sonra tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

* Mantar, soğan gibi sevdiğiniz sebzeleri de ekleyebilir veya sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz.
* Soya sosu yemeğin tuzunu karşıladığı için ayrıca tuz koymadım, isterseniz tadına bakarak tuz da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi