Diyet Karnıyarık

diyet karnıyarık

Annem kilo almamaya ve bağlantılı olarak bizim de kilo almamamıza oldukça dikkat eder. Kendisi akşam 8'den sonra yemek faslını bitirir. Bize de akşam dondurma mı yiyeceksin? Bence sabah ye şeklinde manevi baskı uygulayarak :) akşam atıştırmalıklarımızın önüne geçti... Bu tarif de annemin kızartmalara karşı açtığı savaşın ürünüdür :) Normalde karnıyarık yaparken patlıcanlar kızartılır. Bizse bu tarifte patlıcanları kızartmak yerine fırında közleyerek karnıyarık yapacağız. Eğer patlıcanları sabırla közler, çiğ bırakmazsanız kızartma ile aynı lezzete ulaşmanız mümkün :)

Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet biber 
Salça
Tuz
Karabiber 
Sıvıyağ

İlk önce patlıcanları alacalı olarak soyun, ortadan yarın ve suylarak bir kaba acısını alması için bırakın. Patlıcanlar beklerken, soğanları ve domatesleri küçük doğrayın İlk önce soğanları, daha sonra kıymaları kavurun. Kıymalar hafif pişince domatesleri tencereye ilave edin, tuz ve karabiber ekleyin, domatesler suyunu çekene kadar pişirin. 
Patlıcanlar yarım saat bekledikten sonra patlıcanları yıkayın. Tepsiye yağlı kağıt serip patlıcanları dizip fırında közleyin. Burada dikkat etmeniz gereken patlıcanların iyice pişmesi. Mutlaka patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra patlıcanların içini açarak kıymaları koyun. Üzerine biber ve domatesleri keserek parçalarını koyun. Patlıcanları borcama dizin. Bir bardak suya 1 tatlı kaşığı biraz da tuz ekleyip karıştırın ve suyu borcama dökün. 15 dakika daha fırında pişirin. Diyet karnıyarık hazır.... Afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi