Kıymalı Milföy Mantı


Milföy mantı oldukça kolay ve lezzetli bir yemek. Gurme Jale Uzunhasan'ın :) önerdiği müthiş lezzetlerden biri. Neredeyse her gün iş yerinden çıkmadan önce Jale Abla bana bir yemek tarifi verir, sonra ben bir şeyi değiştiririm o bir şey ekler farklı farklı tarifler yaratırız. Kabak yatağında sebzeli kuşbaşılar da bu tariflerden biri :) Gelelim tarifimizin oluşumuna... 

Malzemeler
10 adet milföy hamuru
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yoğurt
Kırmızı biber
Nane

İlk önce soğanları küçük küçük doğrayın. Ardından havuçları soyup rendenin küçük bölmesi ile rendeleyin. Kıyma, soğan, havuç ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. 
Daha sonra her bir milföyü dörde bölün. Elinizle veya küçük bir merdane ile hafifçe açın. Harçtan koyup hamuru mantı gibi kapatıp yağlı kağıda dizin. 10-15 dakika fırında pişirin. Bir kapta yoğurdunuzu çırpın, üzeri için de pul biberi veya salçayı yağda kavurun. Servis yapmadan önce yoğurdu mantıların üzerine dökün, üzerine de yağ son olarak nane ekin. Afiyet olsun :)
Yoğurdu servis yapmadan hemen önce dökmenizi tavsiye ederim. Çünkü milföyler çıtır çıtır olduğu için yoğurdu önceden dökünce yumuşak oluyor. Mantının tadı değişiyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi