Yoğurtlu Patlıcan


Malzemeler
Bir adet top patlıcan
Yoğurt
Mayonez
Tuz
Zeytinyağ

Patlıcanları yıkayıp üzerini bıçakla çizin. Tepsiye yağlı kağıt serin. Üzerine patlıcanları koyup fırında 30 dakika kadar 180 derecede pişirin. Patlıcan pişerken yoğurdu mayonez ve tuzla çırpın. Patlıcan piştikten sonra kabuklarını soyut tahtanın üzerine alın iyi kesen bir bıçakla doğrayın. Doğarken tuz ve zeytinyağ döküp biraz daha küçük parçalara ayırın. Önceden hazırladığınız yoğurdun içine koyup karıştırın. Servis ederken üzerine maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi