Şevketi bostan
![]() | |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlGgkLBxfOpdiyzU5lyeH7QQ2hkOgpp5N6m0RtE74Mk8gmeP-_z1cDEI6QbGbqagPCPUqZcOQE-NMECmz3YJfuk7ENwoyHJRDg31Wza_pW_SsvVildn79AOlZXoWKAy_mfLJ7xKH1RhyphenhyphenMq/s1600/%25C5%259Fevketi+bostan.jpg)
Malzemeler
Bir kilo şevketi bostan
Yarım kilo hindi eti
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
Zeytinyağ
Tuz
1 adet limon
Şevketi bostanı ayıklayıp iyice yıkayın. Daha sonra geniş bir kabın içine su koyun ve yemeğe ekleyene kadar suda bekletin.
Soğanları yemeklik doğrayın kavurun. Soğanları tencereye alın. Hindi etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanların üzerine zeytinyağ döküp kavurun. Daha sonra üzerine hindi etlerini koyup pişirin. Hindi etleri pişince şevketi bostanı da suyunu süzüp tencereye dökün. Bir kaşık un ve bir adet limonun suyunu bir kapta karıştırın. Gerekirse üzerine biraz su dökerek karışımı daha sıvı hale getirin. Sonra bu karşımı tenceredeki malzemelerin üzerine dökün. Dilerseniz çok az tuz da ilave edebilirsiniz. Yemeği kısık ateşte şevketi bostan yumuşayana kadar pişirin. Yemeğiniz hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder