Bezelye Yemeği

Malzemeler
Yarım kilo bezelye
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
Salça
Tuz

Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Patates ve havuçları da küp küp doğrayın. İlk önce soğan ve sarımsağı yağda iyice kavurun. Daha sonra bezelyeleri tencereye ekleyip bira kavurun, daha sonra patates ve havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Bir bardak suyun içinde salçayı ezin ve tencereye salçalı suyu boşaltın. Üzerine tuzu dökün. Patates, havuç ve bezelyelerle uğraşmak istemezseniz garnitür de kullanabilirsiniz. Tüm malzemeleri kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi