Sebzeli Tavuk Şiş

sebzeli tavuk şiş 
Malzemeler (2 kişilik)
2 parça tavuk göğsü
8 adet küçük mantar
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Soya sosu
Zeytinyağ
Çöp şiş

Tavukları küp küp doğrayın, ancak çok küçük doğramaya özen gösterin. Tavuk parçaları çok küçük olursa kurur. Daha sonra doğradığınız tavuk parçalarını bir kaba boşaltın ve üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar soya sosu dökün, bir saat buz dolabında bekletin.

Daha sonra biberleri doğrayın.Mantarları yıkayıp saplarını koparın. Mantarlarınız küçüj değilse tavuk parçalarıyla orantılı olacak şekilde kesebilirsinizTavuklar da hazır olunca sırayla çöp şişe malzemeleri dizin.

Izgara tavaya bir yemek kaşığı belki biraz daha fazla zeytinyağ dökün. Çöp şişlerinizi dizin. Tavuklar piştikten sonra yemeğiniz hazırdır, afiyet olsun :)

Tavuk parçaları ile biber parçaları ve mantarların eşit olmasına dikkat edin. Çünkü biri küçük biri büyük olunca ızagara tavada eşit pişmiyor. Bir kısmı pişerken bir kısmı çiğ kalabiliyor. Bu duruma dikkat ederseniz pişirmek daha kolay olacaktır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi