Kaşarlı Patates Köfte



Bebeğimiz doğduktan sonra annem neredeyse İzmir'den İstanbul'a taşındı. Bir akşam annemle kardeşim telefonla görüntülü konuşurken kardeşim İzmir'deki komşumuz Tülay abla'nın akşam yemeği için kardeşimle babama köfte yolladığını gördü. Köftenin üzerinde patatesleri farkedince annem, hemen Tülay ablanın patates köfte yaptığını sandı. Daha önceden yollamış ve annem çok beğenmiş. Sanırım annemin canı istedi ki birkaç gün patates köfte de çok güzeldi, deneyelim diyip durdu :) En sonunda dayanamayıp Tülay ablayı aradım ve tarifi aldım. Denediğimize değdi, gerçekten lezzetli ve hafif... Köftenin yanına patates kızartmak yerine patates köfte yaptık. Daha hafif bir akşam yemeği için denenebilir ;)

Malzemeler
Patates 
Havuç
Soğan
Sarımsak
Kaşar Peyniri
Galeta Unu
Tuz
Zeytinyağ

Patates ve havuçları soyup büyük parçalar halinde tencereye koyup kaynatın. 4-5 patates için 1 havuç kullandım, daha fazla veya daha az yapmak isterseniz bu oranı kullanabilirsiniz. Patatesler haşlanırken kaşar peynirleri 2-3 cm genişliğinde dikdörtgen şeklinde kesin. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağda kavurun. Haşlanan patates ve havucu çatalla ezip püre haline getirin. Daha sonra kavurduğunuz soğan-sarımsak ve tuzu içine ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Bir tabağa galeta ununu boşaltın. Püre olan patates-havucu cevizden biraz daha büyük toplar halinde yuvarlayıp elinizle yuvarlak halinde açın; içine kaşar peyniri koyup kapatın. Daha sonra poğaça haline getirdiğiniz kaşarlı püreyi galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız fırında 6-7 dakika (kaşar peynir eriyene kadar) pişirin. Patates köfte ki bence patates poğaçanız hazır afiyet olsun.

Normal tarifinde karabiber yok ama ben servis ederken üzerine karabiber de çektim. Bana göre daha lezzetli oldu. Damak tadınıza göre karabiber kullanıp kullanmamaya karar verebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi