Lor Peynirli Kuru Domates Mezesi


 Ege diyince deniz kenarı, balıkçılar ve güzel mezeler aklıma geliyor. Çeşmede sadece iki gün kalsak da çeşit çeşit meze yedim. Bunlardan biri de lor peynirli kuru domates mezesi. Kuru domatesi çok severim ve sık sık da yaparım. Ama kuru domatesle lor peynirini birleştirmek aklıma gelmemişti. Hemen güzel lor peynirini bulunca mezeyi denedim. Siz de denemek isterseniz tarifi burada ;)

Malzemeler
Domates kurusu
Lor peyniri
Ceviz
Zeytin yağ
Limon

Domates kurularını yıkayıp tencereye atın. 10-15 dakika kadar haşlayın. Daha sonra süzüp domateslerin soğumasını bekleyin. Bu sırada cevizleri küçük küçük parçalayın. Domatesler soğuduktan sonra bir kaba doğrayın. Lor peynirini üzerine ufalayın. Daha sonra zeytinyağ dökün ve 1/4 limonun suyunu sıkıp karıştırın. Servis için bir tabağa alın. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi