Kırmızı Biberli Girit Mezesi


iki günlük Çeşme tatilinde arkadaşımın çok sevmesi üzerine her gittiğimiz yerde Girit mezesi/ezmesi söyledik... Eve dönünce annem her hafta olduğu gibi eve yine lor peyniri aldı, ben de aklımda kaldığı kadarıyla mezeyi denemeye karar verdim. O sırada başka bir yemek için haşladığımız kırmızı biber artınca mezeye, çok küçük doğrayarak kırmızı biberi de ilave ettim. Sonuç olarak cookietonun çözdüğü kadarıyla kırmızı biberli Girit mezesi ortaya çıktı. Kardeşim çok sevdiği için neredeyse iki güne bir yapar olduk. Hatta kendisi de denedi ancak zeytinyağı fazla koyduğu için biraz acımsı bir tat olmuştu. O yüzden zeytinyağını az koyup tadına bakıp ona göre ilave edin. Onun dışında çok kolay ve lezzetli bir meze, arkadaşımın sevdiği kadar var :)

Malzemeler
Lor peynir
Yağlı peynir
Ceviz
Kırmızı biber
Kırmızı toz biber
Zeytinyağ

Kırmızı biberleri başlayın ve çok küçük kıyın. Cevizleri küçücük olacak şekilde dövün. Tüm malzemeleri bir kaba boşaltıp iyice ezin. Servis için mezeyi bir tabağa boşaltın. Girit müzeniz hazır afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi