Fırında Baharatlı Brüksel Lahanası


Birkaç gün önce fırında brokoli ve karnabahar tarifini paylaşmıştım. Bu tarif de tıpkı onlar gibi fırında pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, hem kalorisi az gem de lezzetli bir tarif. Bu tarifi de 'goodful' adlı instagram kullanıcısının hesabından buldum. Ama önceki tariflere bakarsanız Brüksel lahanasını çöp şişlere takarak da benzer tarif denemiştim (ızgara Brüksel lahanası). kesinlikle bu tarif daha pratik. Görsellik önemliyse onu, hızlıca yemek hazırlamanız gerekiyorsa bu tarifi öneririm ;)

Malzemeler
Brüksel lahanası
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Brüksel lahanalarını iyice yıkayın. Daha sonra kötü yaprakları varsa temizleyip iyiye bölün ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 15 dakika kadar 200 derecede fırında pişirin. 15 dakika sonra ister bir kaba boşaltarak isterseniz de tepside bırakarak Brüksel lahanasının üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber döküp karıştırın. 10 dakika da bu şekilde pişirin. Brüksel lahanası, brokoli ve karnabahara göre daha çabuk piştiği için 10 dakika fazla gelebilir. Fırınınızın özelliğine göre takip etmenizde fayda var ;) afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi