Fırından Levrek


Neredeyse iki yıldır salı günleri bizim evde balık günü... Levrek, çupra, hamsi, palamut, mezgit çeşit çeşit balık denedik. Bugüne kadar ben pişirme işlerine pek karışmadım. Şanslıyım ki çok güzel et,balık, tavuk yapan bir eşim var. Bu tarifi de eşimden aldım. Çok lezzetli bir levrek oluyor. Deniz levreğini yani çiftlikte yetişmeyen levrek tüketmenizi öneririm, daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler
Levrek (kişi sayısı kadar)
Limon
Maydanoz
Dereotu
Patates
Soğan
Sarımsak
Zeytinyağ
Pul biber
Karabiber
Tuz

İlk önce bir kaba limon suyunu, zeytinyağ, karabiber, pul biber ve tuzu koyup karıştırın. Dereotunu, maydanozu ince ince doğrayın. Soğan ve patatesleri de halka halka doğrayın. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin (yağlı kağıtlarında beyazlatılmamış, yani işlem görmemişi çıkmış ondan kullanmanızı öneririm).İlk önce patatesleri dizin. Üzerine soğanları dizin. Balıkların içine ve dışına hazırladığınız sostan sürüp tepsiye dizin. Balıkların içine doğradığınız maydanoz, dereotununu ve soğanları koyun. Balıkların üzerine birer dilim limon yerleştirip fırınlayın. 220-250 derecede 30-40 dakika pişirin. Biz tercihen çok balıkları çok pişirip kurutmayı sevmiyoruz. Ama siz çok pişmiş seviyorsanız, biraz daha pişirebilirsiniz ;)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi