Pizza Hamuru



Pizza, hafta sonu bizim evin vazgeçilmezi. Daha çok, kolay olduğu için lavaş ekmeklerden yapıyorduk, hatta bunun için her zaman buzlukta lavaş ekmek bulunduruyorum. Bazen de fırından ekmek hamuru alarak yapıyoruz. Ama bu dönemde her an evden çıkıp istediğimizi alamadığımız için birçok şey gibi pizza hamurunu da evde kendimiz yapmayı öğrendik. Pizza hamuru ve pizza hamuru ile nasıl pizza yaptığımızı aşağıda hem yazdım hem de fotoğraflarla paylaştım. Umarım sizde beğenirsiniz. Bu ölçülerle iki tepsi pizza oluyor. Bizim tepsimiz küçük olduğu için hamur arttı, artan hamurla da ekmek yaptım ;)

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
5-6 su bardağı un
*Hamur açarken de birkaç kaşık un gerekiyor


Un dışındaki malzemeleri bir kapta karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin. 5. bardaktan sonra hamurun kıvamına göre daha dikkatli un ekleyin. Hamur olunca 30 dakika bekletin. Hamur kabardıktan sonra ikiye bölün, açacağınız alana biraz un serperek hamurunuzu açın. Pizzanız için hamurunuz hazır.










Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi