Hamburger Ekmeği



Evde kaldığımız bu sürede birçok şeyi evde yapmaya alışmaya başladık. Bizim evde de Kaan ne isterse dışarıdan alamıyorsak hemen evde yapmayı deniyoruz. Hamburger ekmeği de denediklerimizden biri.  Daha önce sandviç ekmeği denemiştik, biraz daha poğaça gibiydi; hamburger ekmeği ise tam ekmek gibi oldu. Hatta ertesi gün dilimleyip minik ekmek olarak da tükettik.  



Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant (kuru) maya
1 tatlı kaşığı tuz
 4-5 su bardağı un
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Susam/Çörekotu

Su, süt, maya ve şekeri bir kabın içinde iyice karıştırın. Unun yarısını yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Daha sonra unun kalını ile tuzu ekleyin. İyice yoğurduktan sonra 1 saat bekletin. 1 saat sonra hamur iyice kabarmış olacaktır ve benim yaptığımda hafif elime yapışır kıvamdaydı. O yüzden ekmekleri yaparken tezgaha un serpip orada yuvarladım, sizin de hafif yapışır gibi olursa bu şekilde şekillendirebilirsiniz. Ekmekleri yuvarladıktan sonra tepsiye dizip hafif üzerine bastırarak
genişlettim. Çünkü ekmekler pişerken de kabarıyor; siz de büyüklüğünü genişleteceğinizi de düşünerek ayarlayabilirsiniz. Hamurları yağlı kağıda dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi