Sandviç Ekmeği


Covid-19 nedeniyle evden çıkamıyoruz. Haliyle her istediğimizde markete de gidemiyoruz. O yüzden bazı şeyleri evde hazırlamayı öğrenmeye başladık. Bunlardan biri de bizim evde sandviç ekmeği oldu. Kaan sandviç çok sevdiği için yapmayı öğrenmem de ilerisi için de iyi oldu. İlk kez denediğim için biraz pofidik ekmek oldu ama isterseni biraz daha uzun yapıp daha ince ve uzun ekmekler hazırlayabilirsiniz.



Malzemeler
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullandım)
1 çorba kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 su bardağı un (gerekirse biraz daha fazla koyabilirsiniz.)
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Üzeri için susam


Un, yumurta sarısı ve susam dışındaki malzemeleri kaba boşaltın. Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip sandviç ekmeği şeklini vererek tepsiye dizin, ancak biraz üzerine bastırın; çünkü çok kalın koyarsanız içi hamur kalabilir. Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı döküp susam serpin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


İkinci kez yaptığımda farklı şekillerde yaptım, Kaan yuvarlak olanları tercih etti. Siz de isterseniz farklı farklı şekillerle yapabilirsiniz.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi