Zeytinyağlı Bakla Yemeği


Malzemeler
Yarım kilo taze bakla
1 adet orta boy soğan
1 adet sarımsak
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Sıcak su
Dereotu (Üzeri için tercih ederseniz)

Baklaları yıkayıp doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Yemeği pişirmeye başlamadan önce üzerine dökmek için sıcak  su hazırlayabilirsiniz. Tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağını dökün, soğan ve sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsaklar pembeleşince baklaları da ekleyip biraz kavurun ve yemeğin üzerini örtmeyecek kadar üzerine sıcak su dökün. Yemek kaynayınca ocağın altını kısın, tuz ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Baklalar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi