Havuçlu Bulgur Pilavı

Malzemeler
1 tane orta boy soğan
1 tane havuç
1 tane orta boy domates
1 tane yeşil biber
2 su bardağı pilavlık bulgur
Tuz

Soğanları ince ince doğrayın ve tencereye boşaltın. Havuçları rendeleyin, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Tencereye biraz yağ dökün ve soğanları iyice kavurun. Ben yemekte soğan tadını çok sevmediğim için epey pişiyorum. Sonra havuçları tencereye ilave edin. Ardından sırayla biber ve domatesleri ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bulgurları ilave edip malzemelerin hepsini karıştırın. Malzemelerin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su dökün ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi