Portakallı Kereviz




Bir gün önce yaptığım yoğurtlu kerevizden malzeme artınca biraz daha kereviz alıp hemen yengemi aradım. Çünkü en son yediğim portakallı kerevizi yengem yapmıştı ve portakallı yiyecekler konusunda çok başarılıdır :) 
Tarifi alır almaz hemen işe koyuldum ve kendimce de bir şeyler ekleyerek yandaki yemeği yaptım, çok da lezzetli oldu :)

Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
1 adet limon
1 adet havuç
1 adet soğan
1buçuk su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan zeytinyağı


Soğanları yarım ay şekilde büyük büyük doğrayın. Kerevizleri ve havuçları da yarım cm kalınlığında doğrayın. Kerevizleri limonlu suda bekletin. Soğanları fincandaki yağın yarısıyla kavurup kereviz ve havuçları tencereyi ekleyin çok az yağda çevirip portakal suyunu dökün. Şeker tuz ve yağın kalanını ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi