Kara lahana Mezesi


Malzemeler
3-4 yaprak kara lahana
Yoğurt
Mayanoz
Turşu
Tuz

Kara lahanaları güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Bir kabın içine boşaltın, üzerine bir çay kaşığı tuz döküp iyice yoğurun. Daha sonra yıkayın ve bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Ayrı bir kapta 4-5 yemek kaşığı yoğurtla bir tatlı kaşığı mayonez koyarak iyice çırpın.Salatalık turşularını küçük küçüka doğrayın.Yıkadığınız karalahanaları süzüp yoğurdun içine ilave edin. Turşuları da ekleyip karıştırın. Bir tabağa boşatıp üzerine hafif zeytinyağı gezdirin. Daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri artırın, ancak mayonezi fazla koymamaya özen gösterin, çünkü tadı ağırlaşır. Turşu tuzlu olduğu için ben tuz koymamayı tercih ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi