Havuçlu Makarna

Malzemeler
Havuç
Domates
Yeşil Biber 
1 tatlı kaşığı salça
Kelebek Makarna
Tereyağı veya Zeytinyağ

Tencerenin içinde suyu kaynatıp, biraz yağ ve tuz ekleyip, 8-10 dakika makarnaları haşlayın. Makarnalar haşlanırken, havuçları rendeleyin, biberleri şerit şeklinde ve domatesleri küp küp doğrayın. Doğradığınız sebzelerin büyüklüklerinin eşit olması yemeğin görünümü açısından önemli. İlk önce havuçları soteleyin daha sonra biberleri en son domatesleri ekleyip bir tatlı kaşığı salça ekleyip sebzeleri pişirin. Sotelenen sebzelerin içine süzdüğünüz makarnaları ilave edin ve bir iki dakika sebzelerle makarnaları harmanlayın. Üzerine parmesan peynir veya kaşar peynir dökerek servis edebilirsiniz.

* Tereyağ sebzelerle daha hoş bir tat veriyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi