Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler
200 gr mantar
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 adet küçük boy havuç
3 yemek kaşığı un
5 bardak su
2 yemek kaşığı krema
Zeytinyağ
Bir diş sarımsak
Tuz-Karabiber
Dereotu

Sebzeleri küçük küçük doğrayın ve bir yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı un ile 2 bardak sıcak suyla çırpın ve unun topak topak olmamasına dikkat edin. Sebzeler kavrulduktan sonra suda çırptığınız unu tencereye boşaltın. 3 bardak suyu  ve tuzu ekleyip karıştırın. Çorba kaynayınca sarımsak, krema, karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Dereotunu ister çorbanız piştikten sonra tencereye atabilirsiniz isterseniz de servis sırasında kaseleri süslemek için kullanabilirsiniz.

* 2 kaşık krema kullanmanız halinde bol kremalı oluyor, damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.Ben havuç ve biberi renk versin diye katıyorum, dilerseniz havuç ve biber kullanmayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi