Sebze Soslu Biftek Tarifi




Malzemeler
Biftek (kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz)
Süt
Sirke
Kekik
Kırmızı biber
Tuz- Karabiber
Kırmızı biber
Kabak
Havuç
Soğan
Nar ekşisi

Süt, sirke, kekik, kırmızı biber, karabiber, tuzu bir kaba koyun ve karıştırın. Etleri sosun içinde yarım saat bekletin. Et sosta beklerken sebzeleri jülyen, soğanları da ince ince doğrayın. İlk önce soğanları kavurun, sonra havucu, daha sonra biberi son olarak da kabağı ekleyip sebzeleri soteleyin. Sebzeleri ayrı bir tabağa alın ve üzerine nar ekşisi dökün, ancak nar ekşisini çok az dökmeye özen gösterin çünkü fazla dökmeniz halinde yemeğin tadı değişecektir. Etleri ise kısık ateşte pişirin. En son sebzeleri etin üzerine dökerek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi