Kabak Tatlısı
Malzemeler
Bir kilo kabak
Yarım kilo (2buçuk bardak) şeker
Kaymak
Ceviz
Kabakları soyup 3-4 cm kalınlığında doğrayın ve geniş bir tencereye dizin. Bir buçuk bardak şekeri üzerine dökün ve kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Şekerlerin tamamı eridikten sonra kalan şekerleri dökün ve yarım saat daha pişirin. Ocaktan alın ve bir saat dinlendirin. Bir saat sonra tekrar ocağa alın ve kabakların üzerinde köpükler oluncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun :)
* Çerkez kabağı mı benim tarifim mi bilmiyorum ama çok lezzetli bir tatlı oldu :)
Çooook leziiiiz. Ellerine sağlık sayende yemek kitaplarına bakmaya gerek kalmadı. SÜPERSİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİN:))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil